De overheid is aansprakelijk voor de gezondheidsproblemen van vier oud-werkers van Defensie, die op de werkvloer in aanraking zijn gekomen met de kankerverwekkende stof chroom-6.

Na een kleine 6 jaar procederen heeft het gerechtshof in Den Bosch vandaag bepaald dat de staat aansprakelijk is. De vier medewerkers, die moesten werken op de zogenaamde POMS-afdeling van de NAVO, krijgen een schadevergoeding. De stof chroom-6 richtte bij de medewerkers onder andere longproblemen, huidproblemen en tanduitval aan.

Lees ook

Andere medewerkers

De medewerkers werkten op een onderhoudslocatie van de NAVO. De kankerverwekkende stof kwam onder ander vrij bij het verwijderen van verf en het schoonmaken van tanks. Het gerechtshof heeft nu bepaald dat de staat aansprakelijk is voor ziektes die opgelopen zijn door het werken met chroom-6.

Nu de aansprakelijkheid is vastgesteld, kunnen honderden oud-medewerkers van de POMS-afdelingen ook een complete schadevergoeding eisen, als ze onder de eerder gestelde normen van het RIVM vallen. Medewerkers konden al eerder aanspraak maken op een compensatie.

Lees ook

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.