Er is ophef ontstaan om de cover van het tijdschrift LINDA.meiden. Daarop staan vlogsters Monica Geuze en Anna Nooshin zoenend op, terwijl ze beiden hetero zijn. Hun boodschap in het artikel is: stop het hokjesdenken. Hartstikke mooi, zou je misschien zeggen, maar toch is er ophef want het is niet de eerste keer dat ze bij LINDA zoenende mensen van hetzelfde geslacht op een cover zetten, terwijl die gewoon hetero zijn.

Vorig jaar bijvoorbeeld Kim Feenstra met Geraldine Kemper, en voor de L’HOMO gingen Jan Versteegh en Tim Hofman los op elkaar.

Lisa Lotens van de populaire site Vice is er klaar mee. Allereerst vindt ze het raar dat er zelden tot nooit echte homo’s, lesbiennes of biseksuelen zoenend met elkaar op een cover staan. Ten tweede heeft ze problemen met, zoals zij het noemt, ‘het seksualiseren van het geveinsde lesbische en biseksuele lichaam’, iets dat volgens haar ‘in populaire cultuur wel erg vaak gebeurt, en allemaal bedoeld is voor het mannelijk oog’.

Veel mensen zijn het met haar eens. Anne van Veen, theatermaakster en dochter van Herman van Veen, is een protestactie begonnen op social media. Ze plaatste een foto van zichzelf zoenend met haar vriendin met de hashtag #wiljeeroverpratenlinda. Anderen hebben dit voorbeeld inmiddels gevolgd, en dat gaat nu veel rond op Twitter.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.