Halloween komt er aan en steeds meer mensen pakken helemaal uit met versieringen in huis en tuin. Maar voor de echte topcreaties moet je uiteraard nog steeds in Amerika zijn.

Een man in Holladay (Utah) moet de Halloween versiering in zijn tuin echter verwijderen op last van de burgemeester. Althans, de burgemeester onderzoekt of dat wettelijk mogelijk is. Want hij stoort zich aan een pop in een boom, die eruit ziet als een persoon aan een galg

Volgens verschillende omwonenden die hebben geklaagd lijkt de Halloween versiering racistisch te zijn omdat het een zwarte pop is. het doet hen denken aan aan bomen opgehangen Afro-amerikanen door de Ku Klux Clan. Na hun kritiek heeft de eigenaar de pop een masker gegeven zodat de kleur niet meer zwart is. Hij zegt dat hij geen racistische bedoeling heeft en is niet van plan de pop weg te halen.

Burgemeester Rob Dahl hoopt dat de bewoner de pop alsnog uit zichzelf weghaalt, maar mocht dat niet gebeuren dan gaat hij kijken of hij het wettelijk kan afdwingen.