Een heel zoet filmpje wordt massaal gedeeld op Twitter. Een oudere heer, David Deutchman heet hij, meldt zich twee keer per week op de kinderafdeling van een ziekenhuis in Atlanta waar hij op vrijwillige basis baby’s knuffelt. En liedjes voor ze zingt.

Het gaat daarbij om ‘prematuurtjes’, in jargon, veel te vroeg geboren kinderen. Die hebben heel veel aandacht nodig, naast supergeanvaceerde couveusezorg. Knuffelen met een echt mens zorgt dat ze sneller groeien en hun weerstand omhoog gaat. Veel ouders in de USA hebben geen tijd om de hele tijd bij hun kindje te zijn, dus daar komen knuffelopa’s en oma’s in het verhaal. 'Volunteer Baby Buddy’s' of ‘professional snugglers’ heten ze. Iedereen is daarom erg blij met knuffelopa David. Hij is een gepensioneerde marketingdeskundige, maar dit is volgens hem ‘de beste baan die hij ooit gehad heeft’.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.