In de jeugdzorg gaat de komende tijd waarschijnlijk zo'n 30 procent van de banen verdwijnen. Op 30.000 medewerkers zijn dat dus zo'n 10.000 mensen. 

Dat heeft te maken met bezuinigingen en de overheveling van de jeugdzorg naar de gemeenten in 2015, ook wel de nieuwe Jeugdwet. Vandaag is er een manifestatie in Den Haag, bedoeld om medewerkers hun stem te laten horen. Ze maken zich zorgen over hun baan en over de kwaliteit van de zorg voor kinderen. 

In EenVandaag spreken we onder andere met Petra de Vries, werknemer bij Jeugdzorg. Zij is een van de werknemers die dreigt haar baan te verliezen en ze maakt zich zorgen over het nieuwe budget van Jeugdzorg, is het genoeg en gaat het niet ten koste van de kinderen? Daarnaast spreken we met Jo Hermanns, hoogleraar opvoedkunde, over de voor- en nadelen van de nieuwe Jeugdwet.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.