ABN Amro informeert zijn klanten over de overnamestrijd die woedt rondom de bank. Donderdag plaatste de bank een advertentie in verscheidene landelijke dagbladen met daarin antwoord op de meest gestelde vragen. Ondertussen zeggen verschillende klanten van de bank hun rekening op. Maar volgens experts hoeven consumenten zich helemaal niet ongerust te maken.

BN Amro probeert met het publiciteitsoffensief onrust onder rekeninghouders te sussen. Naast de Britse bank Barclays wil een consortium van banken, waaronder Fortis, het concern in handen krijgen.Schmittmann laat in zijn brief weten dat niet is te voorzien wat de uitkomst van de overnameslag zal zijn. ,,Maar los daarvan wil ik één ding voorop stellen: we zijn er voor u en we blijven er voor u. Onze dienstverlening blijft op hetzelfde niveau als u van ons gewend bent. Daar mag u mij en mijn 20.000 collega's aan houden.'' De directievoorzitter geeft ook zijn e-mailadres voor vragen.Een woordvoerder van ABN Amro zei woensdag dat tot dusver enkele tientallen klanten hun geld van de rekening hebben gehaald omdat zij bezorgd zijn over de toekomst van de bank. ,,Het gaat om een beperkt aantal'', aldus de zegsman.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.