Onrust binnen ouderenbond ANBO over de nieuwe koers luidt het vertrek in van tienduizenden leden. In een half jaar tijd is ANBO van 180.000 leden teruggelopen naar 124.000. 

Een groep ouderen die jarenlang vrijwilliger was in hun gemeente, voelt zich in de kou gezet en keert de vereniging de rug toe. Hun gelden voor lokale activiteiten zijn afgenomen en ze mogen niet meer zelfstandig in hun gemeente een blad voor hun leden uitbrengen onder de ANBO-vlag. Ze zoeken hun heil nu elders. 

Hetty Zwamborn, bedrijfsconsultant en oud-bestuursvrijwilliger voor ANBO, nam de vereniging de afgelopen vijf jaar onder de loep. Ze schreef een vernietigend boek over de handelswijze van de ANBO en haar directeur. EenVandaag spreekt met Zwamborn en bezoekt de ANBO-afdeling in Soest die uit onvrede per 1 januari hun vrijwilligerswerk neerlegt. In de studio reageert Liane den Haan, directeur van ANBO.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.