Hartklachten, angstaanvallen, duizeligheid en hoge bloeddruk: het zijn bijwerkingen die veroorzaakt kunnen worden door stoffen in afslankproducten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waarschuwt nu voor gevaarlijke afslankmiddelen.

Je komt ze tegen op Instagram, op Facebook, in de meidenbladen en in tal van andere media: advertenties van afslankprodukten die je beloven op een natuurlijke, maar vooral op een snelle wijze af te vallen. 

Want wie wie wil nou niet op een eenvoudige, gemakkelijke en efficiente manier van zijn buikje af? Zo zijn er ook tal van advertienties te vinden van Wispy Life, Wispy Tea, Emtea, Irem Naturel en Niva Detox.

”Doe het niet!” roept de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. In deze afslankproducten zitten stoffen die bijzonder nare bijwerkingen kunnen veroorzaken zoals hartklachten, angstaanvallen, duizeligheid en hoge bloeddruk. Hoogleraar Jaap Seidell, de wetenschapper die alles weet van voedsel en overgewicht, hekelt op scherpe manier alle middeltjes in vloeibare en vaste vorm die mensen verleiden om snel af te vallen. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.