De pikante video’s van Patricia Paay die online zijn gezet houden de gemoederen nogal bezig. Het gaat om tenminste twee video’s waarvan ze begin deze week al zei dat ze ermee gechanteerd werd. En gistermiddag verschenen ze ineens online. 

Heel veel mensen hebben de filmpjes gezien en veel mensen hebben ze ook gedeeld. Maar wat weinig mensen weten is dat je strafbaar bent als je dit filmpje zelf verspreidt. Haar advocaat benadrukte dit gisteravond in RTL Late Night. 

Dit betekent dus dat heel veel mensen gisteren een strafbaar feit hebben gepleegd. En niet alleen de website Geenstijl, die een link naar het filmpje plaatste, maar iedereen die naar dit filmpje linkte of hem zelf deelde is strafbaar. Toch wordt alleen Geenstijl aangeklaagd.

Het gaat nu over Patricia Paay, maar er worden jaarlijks veel meer mensen slachtoffer van wraakporno of van Sextortion. Zo heet het afpersen van mensen door te dreigen naaktfoto’s of video’s van ze online te zetten. Europol kaartte dit probleem twee weken geleden nog aan in ons programma: