Het is een bekende uitdrukking: 'Netflix and chill'. Daarmee wordt geen avond series kijken bedoeld, maar juist een avond samen het bed induiken. Nu blijkt dat Netflix en seks helemaal niet zo goed samen gaan: bijna een vijfde van Nederland zegt dat hun seksleven lijdt onder het streamen van series.

Dat blijkt uit onderzoek van PanelWizard. 17 procent van onze landgenoten zegt dat zijn of haar seksleven lijdt onder het bekijken van series en films op de streamingsdienst. Ook de smartphone is slecht voor de intimiteit in relaties: volgens 23 procent van Nederland is ook dat een 'sekskiller'. 

Probleem onder dertigers

Op de vraag: 'Door het enorme aanbod van series hebben mijn partner en ik minder seks dan ik zou willen', antwoorden vooral dertigers instemmend. Jongeren tot de dertig hebben het minste last van Netflix en de smartphone. 

Er werd ook gekeken naar de verdeling in de Nederlandse provincies. Wat blijkt: vooral in Limburg doen mensen het niet meer dankzij smartphones, terwijl Noord-Hollandse stellen het meest lijden onder Netflix. In Utrecht en Noord-Brabant hebben mensen nog het meeste bedplezier: daar zegt slechts 12 procent van de mensen minder seks te hebben door streaming.

Netflix populairder dan ooit

Het seksleven van de gemiddelde Nederlander zal er trouwens niet snel beter op worden. Netflix maakte bekend dat ze er in het afgelopen half jaar zes miljoen klanten bij hebben gekregen. Dat is een veel grotere stijging dan verwacht: elke minuut krijgt Netflix er 53 klanten bij. In totaal hebben nu 130 miljoen mensen een abonnement op de streamingsdienst.

Ook gaat het bedrijf zes miljarden investeren in nieuwe series. Tussen die series zullen ook steeds meer Europese producties zitten.

Luister & lees meer:

Dat zijn dus nog meer redenen voor Nederlandse stellen om afgeleid te raken. Het wordt afwachten wat de cijfers over een paar jaar zijn.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.