Een Nederlandse partij maakt de grootste kans op het overnemen van V&D. Dat blijkt uit een intern memo aan het personeel in het bezit van EenVandaag. Volgens directeur John van der Ent zijn de gesprekken in een vergevorderd stadium. Struikelblok is wel dat enkele vastgoedeigenaren zouden dwarsliggen. Het is onduidelijk of zij hun panden opnieuw aan V&D willen verhuren. Daarnaast is ook de bankfinanciering nog niet definitief rond.

Van der Ent schrijft in zijn memo ‘ontzettend blij’ te zijn met de kandidaat-koper. Ook bedankt hij het personeel voor hun inzet. ,,We beseffen heel goed dat de onzekerheid over de toekomst een zware wissel op jullie trekt. Namens het gehele directieteam van V&D en de curatoren spreek ik mijn enorme dank en waardering uit voor het feit dat jullie, ondanks moeilijke omstandigheden, elke dag weer je best beentje voor zetten. Hou nog even vol!”

Hoeveel van de 62 filialen er open zullen blijven is niet bekend. Vorige week werd al duidelijk dat horecaketen La Place wordt overgenomen door supermarktketen Jumbo. La Place was een dochterbedrijf van het failliete V&D.

Het hele memo kunt u hier teruglezen: