Een artikel van de Telegraaf houdt Twitter flink bezig. De krant deelt een tweet van PETA, waarin zij schrijven dat melk 'een teken is van witte overheersing'. Aan het feit dat de dierenrechtenorganisatie eigenlijk aandacht vraagt voor de slechte behandeling van koeien, gaat de krant voorbij.

Dankzij de titel van het artikel, 'Melk drinken is racisme', is #melk al de hele dag trending topic op Twitter. Veel mensen verbazen zich over het feit dat 'melk nu ook al niet meer mag'. Dat dat eigenlijk nooit de boodschap was van het artikel van PETA gaat verloren in de discussie.

PETA: koeien slachtoffer van overheersing

Het artikel van PETA, geschreven op 7 maart 2017, spreekt in de inleiding over 'white supremacists'. Voor hen zou melk de perfecte drank zijn. Verschillende racistische karakters in films dronken het namelijk ook en neo-nazis zouden speciale betekenis aan de drank hebben gegeven.

Daarna schrijft PETA echter al snel dat melk "sowieso de beste drank is voor overheersers". Waar het stuk vooral over gaat, is dierenleed. PETA schrijft in de rest van het artikel over de behandeling van koeien in de melkindustrie. Ze worden volgens hen overheerst, gedwongen zwanger gemaakt en geslacht als ze geen melk meer kunnen geven. In een video, met schokkende beelden, laten ze zien hoe het er in de melkindustrie aan toe gaat.

#melk

De vraag is natuurlijk of PETA hun bericht op deze manier had moeten aanschrijven. Ondanks de hoeveelheid aandacht lijkt hun boodschap toch verloren te gaan, in elk geval in Nederland. 'Melk is racistisch' wordt al snel in dezelfde hoek gezet als, bijvoorbeeld, de strijd tegen Zwarte Piet.

Veel mensen zijn boos over de beschuldigingen van PETA, terwijl zij niet écht hebben geschreven dat melk racistisch is. Het artikel van de Telegraaf wordt ondanks dat veel gedeeld.

Toch stellen sommige twitteraars wel hun vragen bij de discussie.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.