"Ik wil ze eigenlijk allemaal aan tafel hebben", zegt minister Bruno Bruins. Hij wil in gesprek met FC Den Bosch over de eerste reactie van de club. "Volstrekt misplaatst was die reactie", aldus de minister.

De minister van Medische Zorg & Sport wil met alle partijen aan tafel om te zien wat er gedaan kan worden om racisme uit de sport te bannen. Bruins pleit voor een bewustwordingscampagne en: "als blijkt dat de overheid ook meer kan doen, dan hoor ik dat graag."

Lees ook

Respect voor scheidsrechter

De minister was positief over scheidsrechter Laurens Gerrets. "De wedstrijd stilleggen, dat verdient respect. Je moet je uitspreken, je moet pal staan voor het aanpakken voor racisme en discriminatie overal." Wanneer het gesprek met alle partijen zou moeten plaatsvinden is nog onduidelijk. "Dat moeten we gaan organiseren", aldus Bruins.

Eerder vandaag kwam FC Den Bosch met een herziene reactie waarin het alsnog afstand nam van de supporters die zich racistisch uitlieten bij de wedstrijd van FC Den Bosch tegen Excelsior. "Goed dat die nieuwe reactie er is", aldus Bruins. Gisteren werd diezelfde wedstrijd na een halfuur spelen stilgelegd door de scheidsrechter.

Minister Bruins wil in gesprek met FC Den Bosch

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.