Echte mannen eten vlees. Maar daar wil het voedingscentrum verandering in brengen. Met een campagne proberen ze de vleesconsumptie van mannen terug te dringen. 

Het voedingscentrum begint een campagne om mannen minder vlees te laten eten. Mannen zouden voor hun gezondheid 500 gram vlees per week moeten eten, maar zij eten nu zo'n 900 gram per week. Wie minder vlees eet loopt bijvoorbeeld minder risico op kanker, diabetes type 2 en een beroertje. Daarnaast is minder vlees eten volgens het voedingscentrum beter voor het milieu. 

Get egg-cited

In de campagne 'Er is meer dan vlees' moeten BN'ers via sociale media vleesalternatieven promoten. Ook verspreid het voedingscentrum ludieke t-shirts met teksten als 'Never bean so happy' en 'Get Egg-cited'. 

Vrouwen minderen al vaker met vlees, daarom is de campagne nu gericht op mannen. Maar of dat zin heeft? Documentairemaakster Marijn Frank onderzocht in de documentaire Vleesverlangen waarom we zo graag vlees eten. Ze liet een hersenscan maken waaruit bleek dat ze meer getriggeerd werd door vlees, dan door seks.

Vleesconsumptie daalt niet meer

Uit onderzoek van de Universiteit van Wageningen bleek afgelopen week nog dat de vleesconsumptie niet langer daalt. Vanaf 2010 aten Nederlanders steeds iets minder vlees, maar die dalende trend stopte in 2016.

Dit kan een kwestie van tijd zijn. Uit onderzoek van 3Vraagt onder jongeren van het EenVandaag Opiniepanel blijkt dat zij wel  minder vlees eten. De jongeren passen hun eetpatroon aan, omdat ze meer rekening willen houden met hun gezondheid, het milieu en dierenwelzijn. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.