De grote leegloop bij raidozender 3FM lijkt cmpleet te zijn met het vertrek van dj Michiel Veenstra. In zijn eigen show kondigde hij aan na 13 jaar de zender te verlaten.

De grote exodus werd enkele jaren geleden al ingezet met het vertrek van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga naar Radio 538 en ging door met het vertrek van Giel Beelen (Veronica). Sindsdien zwaaiden Paul Rabbering en Annemieke Schollaardt (NPO Radio 2), Gerard Ekdom (Radio 10) en Barend van Deelen (Radio 538) af bij de jongerenzender. Domien Verschuuren, die eind 2016 het meest gewilde tijdslot - de ochtendshow van Giel Beelen - overnam, vertrok pas geleden naar Q-music.

Veenstra vertelde in zijn programma: "Je voelt hem al een klein beetje aankomen; het is tijd voor wat anders. Na dertien jaar 3FM wacht een prachtig nieuw avontuur op mij waar ik ontzettend veel zin in heb." Wat dat nieuwe avontuur is, mocht hij nog niet bekend maken. "Daar moet je nog even geduld voor hebben, dat kan ik nu nog niet roepen."

Zinkend schip

Het lijkt erop alsof de 3FM-dj's al een tijd een zinkend schip willen verlaten, want het gaat nog steeds heel slecht met de zender. Momenteel heeft 3FM een marktaandeel van 2,9 procent, wat neerkomt op ongeveer een miljoen luisteraars per week. Dat is het laagste punt ooit voor de zender.

Op Twitter wordt druk gereageerd op de verdere leegloop van 3FM.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.