Op verkiezingsdag is de slag om de kiezer nog niet gestreden in Rotterdam. Terwijl de stembussen al zijn geopend, voeren de vrijwilligers van alle partijen nog campagne om de kiezer het laatste zetje richting hun partij te geven.

In Rotterdam blijft volgens verschillende peilingen Leefbaar Rotterdam ondanks verlies de grootste partij. Daarachter wordt het spannend. Zo'n vijf partijen strijden voor de tweede plek. Het vormen van een college zal daarom nog flink lastig worden, omdat er naar verwachting veel partijen nodig zijn.

De campagne spitste zich in de havenstad de afgelopen weken vooral toe op identiteit en integratie, met name gevoerd door Leefbaar Rotterdam en NIDA. Last-minute flyeren verschillende partijen om nog stemmen bij elkaar te sprokkelen en zo mede te bepalen welke richting het stadsbestuur van Rotterdam op gaat. Joost Eerdmans is lijsttrekker voor Leefbaar Rotterdam en hoopt dat Leefbaar nu opnieuw de grootste wordt met zo veel mogelijk zetels. De lokale fractie van GroenLinks flyert ook in de stad, zij willen de twee zetels die ze in de gemeenteraad hadden flink vermeerderen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.