Dat het irritant kan zijn om naar kauwende mensen in je omgeving te moeten luisteren, bewijst een nieuwe studie. Luid kauwende of hard hoestende mensen kunnen ervoor zorgen dat je minder snel en goed informatie opneemt. Dit zou zelfs kunnen betekenen dat je academische prestaties er slechter van worden.

 Opvallend is dat dit voor iedereen geldt, en niet alleen voor mensen die lijden aan zogeheten ‘mifonie’, een officiële aandoening waarbij specifieke geluiden heftige gevoelens van woede, haat of walging oproepen.

Het onderzoek is gedaan onder 72 studenten die in 6 minuten tijd onformatie tot zich moesten nemen over migraine, schrijft de New York Post. Daarna moesten ze er vragen over beantwoorden. De studenten werden verdeeld in twee groepen, de ene groep kreeg de informatie in stilte, de andere groep moest het doen terwijl er iemand heel hard kauwgom kauwde.

Beide groepen presteerden gemiddeld hetzelfde, maar personen die zich stoorden aan het kauwgom kauwen presteerden juist slechter. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.