Niets zo irritant als nodig moeten plassen, maar geen toilet in de buurt. Het aantal openbare en toegankelijke toiletten per inwoner verschilt nogal in Nederland. 

Uit cijfers van de Hoge Nood app, die openbare en toegankelijke toiletten in Nederland in kaart brengt, blijkt dat de gemeente Súdwest-Fryslân de meeste openbare toiletten beschikbaar heeft per inwoner: 51 voor 90.000 inwoners. Leidschendam-Voorburg doet het wat dat betreft het slechtst van de grote gemeenten, daar zijn slechts twaalf openbare toiletten te vinden die 75.000 inwoners moeten delen. 

De openbare toiletten in beeld

Hieronder zijn cijfers te zien van openbare toiletten in de 50 grootste gemeenten van Nederland. Je kunt zoeken op jouw gemeente en cijfers zien over het totaal aantal toiletten, het aantal toiletten per inwoner en een ranglijst van gemeenten met relatief de meeste toiletten. 

*De cijfers van de 50 grootste gemeentes zijn afkomstig van de Hoge Nood app.

Lees ook:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.