Dat het papieren telefoonboek na 137 jaar gaat verdwijnen is niet alleen een grote strop voor mensen zonder internet, maar ook voor carnavalsverengingen. Op de site van Omroep Brabant staat dat onder meer carnavalsverenigingen in Westerhoven hierdoor in de problemen komen. Alle wagens in het dorp worden van papier uit het telefoonboek gemaakt.

"Het formaat van de pagina's is ideaal," vertelt Ilse van Beek van carnavalsvereniging Bende Betoeterd in Westerhoven. "Kranten zijn eigenlijk te groot, waardoor het papier makkelijk dubbel slaat en er bobbels ontstaan."

Nu zou je misschien denken dat Blendle niet veel met papier op heeft, maar ze trekken zich het lot van de carnavalsverenigingen aan en hebben besloten een inzamelingsactie te houden. Iedereen die de carnavalsverengingen wil helpen kan hun oude telefoongidsen opsturen naar Blendle, laten ze in een persbericht weten. Zij zorgen er dan voor dat de gidsen bij de verenigingen in Brabant terecht komen. 

Een sympathiek gebaar, want ook de mede door Blendle verdijinende papieren kranten zijn een probleem voor de verenigingen, zegt Jan Voets van Carnavalsvereniging Tierelantijnen in Den Bosch. "Er worden steeds minder kranten gedrukt, dus ook daar ontstaat op den duur een probleem." 

Wie wil helpen kan zijn of haar telefoonboeken opsturen naar Blendle, Catherijnesingel 52, 3511 CG Utrecht.