Interviewer Chris Matthews van MSNBC biedt zijn exuses aan voor een grap die hij twee jaar geleden maakte voorafgaand aan een interview met toenmalig presidentskandidaat Hillary Clinton.

Op 5 januari 2016 zat hij klaar om Clinton te interviewen in Iowa. Met dat interview zelf was niks mis, maar de website The Cut legde de hand op nooit uitgezonden beeld van Matthews die zich voorbereidt op het interview. Op die 2 jaar later openbaar gemaakte beelden is te zien dat de presentator ietwat zenuwachtig een paar grappen maakt. Allereerst vraagt hij of hij ook wat van het water van ‘de Koningin’ mag, en daarna vraagt hij: "Waar is die Bill Cosby pil die ik had meegenomen?", daarmee verwijzend naar de Bill Cosby affaire die destijds volop in het neus was. De acteur werd ervan beschuldigd meisjes gedrogeerd te hebben om ze daarna te verkrachten. 

De interviewer laat nu in een verklaring weten: "Dit was een vreselijke opmerking die ik maakte en die getuigde van slechte smaak, zo op het hoogtepunt van de Bill Cosby headlines." Hij vervolgt: "Ik realiseer me dat die headlines geen excuus zijn. Ik heb diepe spijt en wil mijn verontschuldigingen dan ook aanbieden."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.