Vele duizenden gedupeerden in de toeslagenaffaire krijgen alsnog hun geld terug én een compensatie, zo werd vandaag bekend. Dulce Goncalves is een van hen, maar voor juichen vindt zij het te vroeg: "Eerst wil ik het zwart op wit zien."

Door de Belastingdienst werd de 40-jarige Dulce, met duizenden andere ouders, onterecht weggezet als fraudeur. Dat kwam in december vorig jaar aan het licht, toen de fiscus toegaf een grove fout te hebben gemaakt. Een fout die Dulce 100.000 euro kostte en haar in de schuldsanering deed belanden. De moeder van drie kinderen kreeg eerherstel. Maar een financiële compensatie bleef tot nu toe uit. Daar lijkt nu verandering in te komen.

Lees ook

Levend begraven

"Dit is goed nieuws, maar ik weet eerlijk gezegd niet of ik moet huilen of moet lachen", reageert Dulce. "Het voelt nog steeds alsof ik levend begraven ben." Zo omschrijft ze het verstikkende gevoel waar ze maar niet vanaf komt. Dat gevoel zal pas verdwijnen als ze haar geld heeft teruggekregen. Daarom durft ze vandaag nog niet te juichen.

"Er is al zoveel gezegd en beloofd, ik wil eerst zwart op wit zien dat ik recht heb op een compensatie", zegt ze. Na 10 slopende, stressvolle jaren, vindt ze het heel moeilijk om nog ergens op te vertrouwen. "Ik wil een bedrag zien, met mijn naam en sofinummer ernaast. Dan heb ik weer de moed om te vechten."

Gedupeerde Dulce reageert op het nieuws van vandaag.