Een groep mensen is van plan om vanavond om 18.00 uur te protesteren in een Amsterdams filiaal van winkelketen Zara. Aanleiding is de vermeende homofobie van een filiaal van de kledingwinkel op de Nieuwendijk na een incident daar afgelopen week. Daarbij werd een groepje Syrische lhbt-vluchtelingen de winkel uitgezet nadat ze zelf bedreigd en geslagen werden door een andere bezoeker van de winkel.

De bedreiger schreeuwde in het Arabisch homohatende teksten en scandeerde een aantal keren ‘Allahu Akbar’. Beveiligers grepen in maar in plaats van alleen de bedreiger aan te pakken werd ook de groep vluchtelingen, onder wie enkele transgenders, de winkel uitgezet en kregen ze een winkelverbod.

Er ontstond veel ophef over op social media, en er werden meer voorbeelden gegeven van klanten die zich gediscrimineerd voelen door personeel van de Zara. Transgenders die bijvoorbeeld geweerd worden in een heren of dames pashokje en homo’s die raar worden behandeld omdat ze kleding uitzoeken op de dames afdeling.

Mounir Samuel heeft nu een oproep geplaatst op twitter om vanavond om 18.00 uur te komen protesteren bij de Zara in de Kalverstraat.