De Syrische staatstelevisie meldt dat gewapende activisten 120 leden van de veiligheidstroepen hebben omgebracht. Volgens de activisten is dit onzin. Zij beweren op hun beurt dat deze militairen zijn gedood door muitende collega's die weigerden op tegenstanders van het regiem te schieten. Hoe de 120 militairen zijn omgekomen is heel moeilijk te achterhalen omdat er geen onafhankelijke journalisten mogen werken in Syrië.

De onrust en het geweld in het Arabische land lijken vooralsnog niet te luwen. Mensenrechtenactivisten beweren dat al meer dan 1000 mensen zijn omgekomen. De veiligheidsdiensten van president Assad gebruiken veel geweld en zouden al meer 10.000 mensen hebben gearresteerd. Frankrijk en Groot-Brittannië presenteerden gisteren een ontwerpresolutie aan de VN-Veiligheidsraad die de onderdrukking veroordeelt.

Hoe verdeeld is het leger van Syrië?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.