In Afrika zijn in loop der jaren verscheidene projecten gestart om de oprukkende woestijn tegen te gaan. Zo werd een aantal jaar geleden gestart met het planten van bomen over een lengte van 7500 kilometer. Een te ambitieus en duur project bleek later. Momenteel is de aandacht gevestigd op lokale initiatieven met boeren en gemeenschappen om spontane begroeiing te cultiveren en te uit te bouwen.

Vanavond in EenVandaag ziet u een reportage vanuit Kenia, waar we op bezoek gaan bij scholen, vrouwencollectieven en wetenschappers om te zien hoe zij de verwoestijning tegen gaan. We praten met Chris Reij van het Centrum voor Internationale Samenwerking. Hij houdt zich al jaren in Niger, Mali en Burkina Fasso bezig met de vergroening in de Sahel. Hij meldt goede resultaten met een nieuwe, kleinschalige aanpak, weg van het grote Great Green Wall Project.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.