Hij won ‘Wie is de Mol’, sprak de Tweede Kamer toe, stond op de cover van de l’Homo, maakte een indrukwekkend verslag over de drugsoorlog in Mexico en was dit jaar het breekijzer voor vele jongeren in zijn youtube-programma #BOOS. In de eindejaarsserie ‘Het jaar van...’ blikken we vandaag terug op het jaar van Tim Hofman. 

Zijn internetserie #BOOS kreeg in de afgelopen maanden meer dan tweehonderdduizend abonnees. Hofman maakt dit BNN programma niet voor televisie maar biedt het aan via youtube. Een constructie die de NPO niet aanmoedigt, maar wel gedoogt gezien het enorme succes van Hofman onder jongeren. 

Ook stond hij dit jaar in de Tweede Kamer om namens het burgerinitiatief van Spuiten en Slikken: ‘Een pil teveel maakt nog geen crimineel’  te pleiten voor een soepeler en vooral duidelijker drugsbeleid.

Daarnaast stond hij als hetero zoenend met collega Jan Versteegh op de cover van de l’Homo, als statement na de gebeurtenissen in Orlando. 

In EenVandaag een gesprek met Tim Hofman over jezelf blijven, de wereld veranderen en de kracht van boosheid zonder woede.