8 dagen lang moest de familie Mensing wachten op een coronatest. Terwijl ze in Noord-Italië waren geweest en moeder en kinderen thuis ziek werden. In de tussentijd bezochten ze een Nederlands ziekenhuis en stond vader gewoon voor de klas.

"Ik ben enorm boos geworden. 'Waarom worden we niet getest?', heb ik geroepen!" Jean Paul Mensing begrijpt er nog steeds helemaal niets van. Samen met zijn vrouw Rosalie en hun twee kinderen bezocht hij Noord-Italië toen daar de eerste coronagevallen bekend werden.

Ademhalingsproblemen na vakantie

Op 22 februari kwamen ze thuis. Rosalie en de 2-jarige Isabella voelden zich niet goed. De dag erna kreeg Isabella zware ademhalingsproblemen. "Ondanks dat we aangaven dat we uit Noord-Italië kwamen, mochten we gewoon langskomen in het ziekenhuis", vertelt Jean Paul. "De conclusie was dat we niet in het besmette gebied waren geweest."

Jean Paul vertelt hoe zijn gezin ziek werd na thuiskomst uit Italië, maar lang geen coronatest kreeg

Ook toen de gezondheid van zijn vrouw verder verslechterde was het niet nodig een coronatest te laten doen, hoorden ze via huisarts en GGD. Op dat moment ging het met zijn dochtertje weer beter.

Lees ook

'De paniek is uitgebroken'

Van de huisarts kreeg zijn vrouw antibiotica voor een vermoedelijke longontsteking. "Niemand durfde haar te onderzoeken." Ook toen het risicogebied in Noord-Italië werd vergroot, gingen de alarmbellen nog niet af. Tot grote frustratie van Jean Paul: "We trekken sinds onze terugkomst uit Italië al aan de bel. Wij vinden echt dat de GGD niet snel en adequaat genoeg reageert."

Jean Paul geeft les op een school in Heemskerk. Hij voelt zich nog steeds kiplekker, en heeft tot afgelopen maandag gewoon les gegeven. Tot de huisarts zich kwaad maakte en de GGD tot thuisisolatie besloot. "De paniek is uitgebroken, we worden nu ineens als melaats gezien."

Castricum
Bron: EenVandaag
Omdat het gezin nu in thuisquarantaine zit, moet ook de verslaggever op afstand blijven

Eindelijk getest op coronavirus

Dinsdagmiddag 3 maart werd bij Jean Pauls vrouw Rosalie eindelijk een coronatest afgenomen. Jean Paul heeft goede hoop, maar wacht in spanning af. "Ik vermoed dat we het coronavirus niet hebben, maar je weet het gewoon niet."

info

Testuitslag

Op donderdagochtend belde de GGD het gezin met het verlossende antwoord: Rosalie is niet besmet met het coronavirus.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.