Zoals iedereen weet, zijn de ‘Oude Media’ overwegend in ‘linkse’ handen. Zeventig procent (70%) van de jongens en meisjes die werkzaam zijn bij radio, televisie & geschreven pers stemt op linkse politieke partijen. Alstublieft.

Deze - naar verhouding - veel te nadrukkelijk aanwezige politieke voorkeur in het medialandschap, heeft er toe geleid dat iedereen, die zich niet kon vinden in de overkill aan politiekcorrect gesnater, zijn/haar toevlucht heeft gezocht op Internet. Vandaar het succes van Gregorius Nekschot’s Misselijke Grappen, GeenStijl, Hoeiboei enz. Een nieuwe lente, een nieuw geluid - als het ware.

De linkse medemens is uiteraard niet blij met de mogelijkheden die Internet biedt. Het gemak waarmee men in de ‘Oude Media’ propaganda kon bedrijven voor de linkse zaak en, bijvoorbeeld, elke kritiek op de zegeningen van de Multiculturele Heilstaat verdacht kon maken, behoren tot het verleden. Sterker nog: linkse warhoofden - denk hierbij aan ‘moreel superieure’ types als Harry de Winter, Doekle Terpstra en Hanneke Groenteman - zijn op Internet het mikpunt van genadeloze spot.

De vrijheid op Internet is de religieus geïnspireerde medemens eveneens een doorn in het oog. Respect voor brandende braambossen, gezalfden, verlossers, onnozele kinderen, onheilsprofeten, heilige boeken dan wel opperwezens spreken op Internet niet vanzelf. Erg pijnlijk allemaal voor de liefhebber van waarden & normen.

Nu de PvdA met partijen als het CDA en de ChristenUnie in één Kabinet is gaan zitten, is een giftige politieke cocktail ontstaan van linkse frustraties en religieuze dwingelandij.

Voorlopig resultaat: een door de belastingbetaler gefinancierd ‘beschavingsoffensief’ op Internet. Nuttige idioten bij het ruimhartig gesubsidieerde ultralinkse Meldpunt Discriminatie Internet (MDI), leveren de klachten die het Openbaar Ministerie - onder verantwoordelijkheid van de devote katholiek Ernst Hirsch Ballin (CDA) - meent te kunnen gebruiken om lastpakken als ondergetekende in de cel te werpen.

Een onheilspellende ontwikkeling. De vraag luidt dan ook: who is next? De Vrijheid van Meningsuiting is door Balkenende IV ondergeschikt gemaakt aan de Vrijheid van Godsdienst - zoveel is zeker. Godsdienstwaanzinnigen als jongerenimam Abdul Jabbar van de Ven hebben zodoende vrij spel gekregen. Hij hoeft maar zijn nood te klagen bij het MDI, of ook u wordt door tien (10) ijverige overheidsdienaren van uw bed gelicht.

Gregorius Nekschot

Cartoonist

Gregorius Nekschot is een Nederlandse cartoonist. Hij is op 13 mei 2008 gearresteerd en vastgehouden. De aanhouding volgt op een onderzoek naar zijn werk nadat in 2005 aangifte tegen hem is gedaan bij het Meldpunt Discriminatie Internet. Na verhoor is hij vrijgelaten. Nekschot is een voorvechter van de volledige vrijheid van meningsuiting. Zijn arrestatie zorgt voor veel discussie in de politiek en daarbuiten over deze vrijheid van meningsuiting.

update

Na 10 jaar radiostilte publiceert Gregorius Nekschot in mei 2018 voor het eerst weer een cartoon. Op de website GeenStijl.nl wordt de cartoon als volgt aangekondigd: "In tijden van censuur en andere aanslagen op de Vrijheid van Meningsuiting een traktatie voor elke liefhebber van de Gulle Lach."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.