Terwijl de stadsbussen weer door de Oosterwei-wijk in Gouda rijden is de rust nog steeds niet weergekeerd in de wijk. Marokkaanse jongeren reageerden woedend op de arrestatie van een 19-jarige jongen die verdacht wordt van bedreiging. Hoe gaat het nu in Oosterwei? Wat gaat de stad doen om de wijk leefbaar te houden? En wat voor plannen heeft de burgemeester om de rust weer te laten keren? In EénVandaag het laatste nieuws vanuit de wijk en een gesprek met burgemeester Wim Cornelis.

Vlak voor de uitzending van EénVandaag komt de Gemeente Gouda met een persbericht waarin burgemeester WIm Cornelis laat weten dat het beeld dat in de media geschetst wordt van de wijk gebaseerd is op slecht één incident. Daarmee doelt de burgemeester op belaging en bedreiging van een EénVandaag-ploeg. De gemeente Gouda: 'De burgemeester keurt het sterk af dat de jongeren de journalisten hebben belaagd. De politie heeft tijdens dit incident wel degelijk opgetreden. Er zijn twee aanhoudingen verricht en diverse andere mogelijke daders zijn in beeld. De politie is nog bezig met een onderzoek op basis van de aangifte van de cameraploeg. De gemeente heeft niet aan journalisten geadviseerd uit de wijk weg te blijven. Wel heeft de gemeente gevraagd dergelijke bezoeken aan te melden'.De stadsbussen van Connexxion in Gouda rijden donderdag weer hun normale route. De chauffeurs besloten afgelopen weekend een deel van de wijk Oosterwei te mijden. Aanleiding was de beroving van een busbestuurder, die onder bedreiging van een mes zijn wisselgeld moest afgeven.Al eerder zouden in de wijk incidenten zijn geweest in de bussen. De beroving was de spreekwoordelijke druppel voor de chauffeurs.Connexxion en de gemeente Gouda hebben afgesproken maatregelen te nemen om het busvervoer in de stad veiliger te maken. Chauffeurs die zich bedreigd voelen, krijgen begeleiding. Bovendien worden de bussen voorzien van bewakingscamera's.

Goudse wijk blijft onrustig

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.