Heb je last van lekkages, schimmel of vraagt je huurbaas teveel geld? Dan kan je naar de Huurcommissie. Maar door bezuinigingen, de hoge werkdruk en de coronacrisis is de achterstand in 3 jaar tijd verviervoudigd: ruim 10.500 zaken liggen op de plank.

Huurders wachten hierdoor soms wel 2 jaar op een uitspraak. En dat is ontzettend frustrerend, weet Tjerk Dalhuisen van stichting WOON!, die huurders juridisch bijstaat. "Al die tijd zitten huurders met achterstallig onderhoud, betalen ze teveel huur en worden hun klachten niet verholpen." En dat is al een tijd aan de hand.

Loszittende wc-pot

Dat geldt ook voor student Elias van Mourik. 14 maanden geleden spande hij een zaak aan tegen zijn huurbaas, die volgens Elias te hoge servicekosten vraagt: "Ik betaal 100 euro per maand. Maar de wc-pot zit los, we hebben schimmel, de boiler doet het niet, maar de huurbaas doet niets."

En volgens Elias geldt dat ook voor de Huurcommissie: "Ik heb nog helemaal niets van ze gehoord. Er is nog niet eens een rapporteur langs geweest. Zo duurt het straks tot 2025 voor er een uitspraak ligt."

Een losse wc, gammele trapleuning en een rommelende boiler: al tijden probeert Elias van Mourik zijn Utrechtse studentenhuis door de huisbaas te laten opknappen. 14 maanden geleden ging hij naar de Huurcommissie, maar ook die laten het nog afweten.

'Wettelijke termijn van 4 maanden wordt nooit gehaald'

Bij de Huurcommissie kunnen huurders klachten indienen over gebreken in hun huis of over een te hoge huurprijs. De commissie kan vervolgens met een juridisch bindende uitspraak bepalen dat de huurprijs definitief verlaagd moet worden, of totdat de gebreken zijn opgelost.

"In de wet is vastgelegd dat de Huurcommissie binnen 4 maanden uitspraak moet doen, maar dat halen ze bijna nooit. En door de coronacrisis ligt het helemaal stil. Sinds maart zijn er geen zittingen meer geweest", vertelt Dalhuisen.

Lees ook

Bezuinigingen bij de Huurcommissie

Maar de problemen spelen al langer. Eind 2017 lag de werkvoorraad van de Huurcommissie nog op 2500 zaken. Sindsdien nam de instroom van zaken sterk toe, terwijl 20 procent van het vaste personeel juist werd wegbezuinigd. Vorig jaar was de achterstand hierdoor al toegenomen tot bijna 6000 zaken.

Minister Ollongren is verantwoordelijk voor de Huurcommissie. Zij is schuldig aan de enorme achterstanden, vindt Dalhuisen: "Er zitten bij het ministerie misschien mensen die optimistisch zijn en denken dat het goed gaat met woningmarkt. Maar in de praktijk is er een enorme wooncrisis. Dat levert veel huurgeschillen op."

info

Naar de Huurcommissie gaan loont

Huurders krijgen in bijna tweederde van de gevallen gelijk van de Huurcommissie, blijkt uit cijfers. De afgelopen 6 jaar behandelde de Huurcommissie ruim 32.000 zaken. In 63 procent van de gevallen werd de huurder in het gelijk gesteld, in 33 procent van de gevallen de verhuurder. in de overige zaken kregen zowel de huurder als verhuurder gelijk.

De huurprijs wordt gemiddeld genomen met 144 euro per maand verlaagd na een uitspraak. Dat scheelt een hoop geld in de maand, want dat is gemiddeld 28 procent minder dan de oorspronkelijke huurprijs.

Brandbrief

Namens verschillende huurteams in Nederland stuurt Dalhuisen vandaag een brandbrief naar verantwoordelijk minister Ollongren: "We eisen dat er meer personeel bijkomt en dat de achterstand zo snel mogelijk wordt weggewerkt, zodat huurders weer weten waar ze aan toe zijn."

Minister Ollongren laat weten binnenkort met een brief aan de Tweede Kamer te komen over de situatie bij de Huurcommissie. Tot die tijd wil ze niet reageren.

Bekijk hier de tv-reportage over dit onderwerp.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.