Amanda Lindhout vertrok in 2008 naar Somalië om als 27-jarige verslag te doen van de conflicten in het gebied tussen president Hassan Sheikh Mohammed en Al-Shabaab. Vier dagen na haar aankomst werd ze samen met fotojournalist Nigel Brannan ontvoerd toen ze een vluchtelingenkamp bezochten.

Ze werd geboeid, uitgehongerd en gemarteld. Lindhout overleefde door zichzelf op de meest gruwelijke momenten een ‘huis in de hemel’ voor te stellen. Na 15 maanden kwamen Brennan en Lindhout vrij. Nu, vijf jaar later, verschijnt haar boek

In EenVandaag vertelt ze haar verhaal, over hoe ze haar gijzelnemers heeft vergeven en daarmee zichzelf heeft bevrijd en over haar stichting Global Enrichment Foundation waarmee ze de Somalische bevolking door middel van onderwijs probeert te helpen bij de wederopbouw van hun land. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.