Om misbruik van kinderen tijdens zwemlessen te voorkomen is een gedragscode opgesteld voor zwemleraren. Zo moeten nieuwe zwemdocenten worden gescreend en een verklaring van goed gedrag kunnen overleggen. Daarnaast worden lessen waar ouders niet bij aanwezig kunnen zijn afgeraden. De gedragscode is opgesteld naar aanleiding van de grote zaak van Benno L. en recentelijk een zwemleraar in Aalsmeer die wordt verdacht van seksmisdrijven met jonge kinderen. In EenVandaag aandacht voor deze gedragscode: is dit voldoende of moet er meer gebeuren?

De gedragscode moet er voor zorgen dat ouders weer vertrouwen krijgen in het zwembad, de zwemlessen en de zwemleraren. EenVandaag maakte eerder al items over een gedragscode voor zwemleraren. Ook besteedden wij aandacht aan de zaak Benno L. L., een 60-jarige zwemschoolhouder, werd veroordeeld tot zeven jaar cel wegens een reeks zedenmisdrijven met tientallen jonge, veelal in meer of mindere mate gehandicapte meisjes.

17-06-2009 - Code voor zwemscholen?

17-09-2009 - Kritiek op aanpak zedenzaak Benno L.

18-09-2009 - Eerste rechtszitting in de zaak Benno L.

02-07-2010 - Zeven jaar cel voor zwemschoolhouder Benno L.

Gedragscode voor zwembadpersoneel

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.