Gedeputeerde van Noord-Holland Jeroen Olthof wil de vergunningen rondom ultrafijn stof voor staalfabriek Tata Steel bijstellen. Dat zegt hij tegen EenVandaag.

Het RIVM kwam vandaag met een rapport waaruit bleek dat in de omgeving van Tata Steel meer ultrafijn stof in de lucht zit, dan op de controleplek in Amsterdam.

Ultrafijn stof

"Willen we de omgeving gezonder en schoner krijgen, zullen we kritisch moeten kijken om de vergunningen nog scherper te krijgen", zegt Olthof. Ook wil hij aan de hand van dit rapport normen gaan stellen aan de ultrafijn stof uitstoot.

"Ik denk dat er een toekomst voor Tata Steel is, mits Tata Steel in staat is te innoveren en de fabriek duurzamer te maken zodat de omgeving schoner en gezonder wordt", zegt Olthof.

Lees ook

Volgens Olthof gaat het nu niet snel genoeg in de omgeving van de fabriek. "We kunnen met dit rapport in de hand in Den Haag en Brussel meer vaart maken. Maar veel belangrijker is dat Tata gaat investeren in die toekomst, want alleen met vergunningen gaan we het niet redden."

Gedeputeerde Jeroen Olthof van Noord-Holland reageert op RIVM-rapport

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.