Dierproeven mogen alleen worden gedaan als er voor onderzoek echt geen andere alternatieven zijn. Dat stelde staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken begin dit jaar in een brief aan de Kamer. Het aantal dierproeven -zo blijkt nu- is inderdaad afgenomen met ruim tien procent, maar dan hebben we het toch nog steeds over 530.000 geregistreerde dierproeven. 

Kan dat echt niet minder? Huub Schellekens, hoogleraar farmaceutische wetenschappen stelt, dat als de politiek het wil, alle proeven zelfs afgeschaft kunnen worden. Het ontbreekt volgens hem gewoon aan politieke moed. Morgen gaat Dijksma hierover in discussie met de Tweede Kamer. 

In EenVandaag een gesprek met Schellekens, hoogleraar Merel Ritskes, hoogleraar proefdierkunde aan de RadboudUMC en met Kamerlid Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.