Het is de droom van vele kunstverzamelaars; een echte Rembrandt ontdekken. Het is misschien een anonieme Nederlandse particuliere verzamelaar overkomen.

Een aantal jaren geleden kocht hij op een veiling in Zweden een schilderij. En hoewel het werk nog verder onderzocht moet worden is de kans zeer groot dat het hier om een echte Rembrandt gaat.

Het paneel is een portret van Saskia van Uylenburgh, de vrouw van Rembrandt. De ontdekking werd tot gisteren stil gehouden. Omdat het dit jaar precies 400 jaar geleden is dat Saskia van Uylenburgh werd geboren wordt er in Leeuwarden een tentoonstelling over de Friese Saskia voorbereid. En de anonieme kunstverzamelaar besloot zich bij de organisatie te melden met het schilderij.

EenVandaag mocht het schilderij voor het eerst exclusief filmen en spreekt erover met Rembrandtkenner en voormalig Hoofd Restauratie van het Rijksmuseum Martin Bijl.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.