Elke maandag bespreken we het Europese nieuws met Mathieu Segers, Europadeskundige van de Universiteit Utrecht.

Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem en de Griekse oud-minister van Financiën Varoufakis zouden bijna met elkaar op de vuist zijn gegaan tijdens een vergadering in februari. Dat beweert Eurocommissaris Moscovici, die naar eigen zeggen tussenbeide kwam. Wat is er nou precies voorgevallen? Dat zullen we pas duidelijk krijgen wanneer na tientallen jaren de archieven toegankelijk zijn.

De vluchtelingencrisis wordt steeds nijpender. Duitsland speelt een voortrekkersrol in de migratieproblematiek. Bondskanselier Merkel neemt de Europese leiding op zich en wordt daarin gesteund door het blad Bild. Maar niet alle Duitsers staan achter Merkel.

In de Westelijke Balkan blijft de situatie in meerdere opzichten precair, maar tegelijkertijd zijn er ook positieve ontwikkelingen, zoals het akkoord tussen Kosovo en Servië van afgelopen week.

 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.