Het pand van Holland Casino in de Groningse binnenstad is gisteren volledig uitgebrand. De schade aan het gebouw en de parkeergarage onder de goktempel is enorm. Over de staat van de kluis, en de waardevolle inhoud daarvan, bestaat nog grote onzekerheid. De politie heeft extra mensen ingezet om de geldautomaten en kluis te bewaken. 

We gaan terug naar 1986. In Chicago staan werkmannen op het punt om de kluis van gangsterbaas Al Capone te openen. Over de inhoud doen de wildste geruchten de ronde. Zo zou er een onbekend aantal goudstaven in opgeslagen liggen. Langzaam ontwikkelt zich een enorme hype rondom de kluisinhoud, en niet alleen in de Verenigde Staten. De hele wereld kijkt mee over de schouder van talkshow-host Geraldo Rivera. Het openen van de kluis wordt zelfs in Nederland live uitgezonden door Tros Aktua. 

Ron Moerenhout was in Chicago toen de kluis werd geopend, en blikt er in Radio EenVandaag op terug.  

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.