Nationale staking in het onderwijs – Albanese oud politieagent toch uitgezet – Farmaceut verzesvoudigt prijs kankermedicijn – Zijn robots al in staat tot een gesprek?

Digitaal vitaal: de voordelen van online gaan als je ouder wordt. Voor jongeren is een leven zonder smartphone of pc niet voor te stellen, maar veel ouderen zijn nooit of nauwelijks online. Toch kan het voor hen juist uitkomst bieden, zegt Lilian Lechner. * De langste Elfstedentochtloze periode ooit? Niet als het aan Koning Winter ligt. Wordt het de langste periode zonder Elfstedentocht ooit, of komt er op de valreep nog voldoende kou voor de Tocht der Tochten? Meteorologen zijn het er in ieder geval over eens dat het in de tweede helft van januari flink kan gaan vriezen. * Nederland is een walhalla voor vogelfokkers. Kooi- en volièrevogels worden in Nederland volop gefokt en geëxposeerd. Met zo'n 25.000 leden is de Nederlandse Bond van Vogelvrienden de grootste ter wereld. Vogelkwekers uit alle windstreken komen tijdens het WK Volièrevogels in Zwolle bij elkaar.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.