O.a.: Leefstijlgeneeskunde moet zorg betaalbaar houden * Defensie treft voorbereidingen om Waddeneilanden te helpen * Ontslagen op 24 december: 'De kerst was natuurlijk naar de klote'

Leefstijlgeneeskunde moet zorg betaalbaar houden. De gezondheidszorg zit raar in elkaar. Veel ziektes worden behandeld door langdurig medicijnen te geven zonder naar de oorzaken te kijken. De gevolgen? Geen genezing en zorgkosten die de pan uit rijzen. * Defensie treft voorbereidingen om Waddeneilanden te helpen. Defensie is zich aan het voorbereiden om de Waddeneilanden te helpen met het opruimen van de spullen die van de MSC Zoe zijn gevallen. * Ontslagen op 24 december: 'De kerst was natuurlijk naar de klote'. 'Het meeste pijn doet de manier waarop. Ik werk daar al dertig jaar en dan krijg ik op kerstavond om twee minuten voor zes een mailtje. Op het allerlaatste nippertje, zodat je ook geen vakbond meer kan bellen.' * Dit is wat de shutdown in de VS precies inhoudt. De politieke ontwikkelingen in Washington volgen elkaar in hoog tempo op. Terwijl de discussie over de Mexicaanse grensmuur in het vernieuwde Congres hoog oploopt, zitten 800.000 ambtenaren thuis door een 'shutdown'.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.