In zorgcentrum Akropolis in Rotterdam kun je als bewoner al terecht voor een bloemetje of wat boodschappen en er is ook een kapsalon voor als je geknipt wilt worden. Maar sinds deze week komt daar nog een service bij: je kunt er vanaf nu ook een tatoeage laten zetten. En niet alleen de bewoners zelf, iedereen kan er binnen lopen om met inkt voor altijd iets op je lichaam te laten vastleggen. 

De tattooshop wordt gerund door Rebecca Leidelmeijer. Zij werkt als hulpverlener bij Stichting Humanitas, waar het zorgcentrum onder valt, en is daarnaast tatoeëerder van beroep. “Hoe fantastisch is het dat we mensen binnen de zorginstelling nu de kans bieden om op een laagdrempelige manier een tatoeage te nemen.” Volgens haar is het zetten van een tattoo al lang niet meer iets waar alleen jongeren voor kiezen. En de eerste tatoeage is al gezet. Tika Stardust dacht in eerste instantie dat het om een 1-april grap ging toen ze las over de nieuwe tattooshop. “Maar toen ik hoorde dat je hier nu echt een tatoeage kunt laten zetten, heb ik meteen gezegd dat ik dat wil.” 

Tattooshop krijgt wijkfunctie

De ANBO, de belangenorganisatie voor ouderen, is enthousiast over deze Rotterdamse plannen. “Ik vind het een heel mooi en spannend initiatief”, zegt Atie Schipaanboord van de ouderenorganisatie. “Ik zou het heel mooi vinden als de shop ook een wijkfunctie krijgt. Want hoe mooi is het om de wijk het zorgcentrum binnen te brengen.”  

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter van Stichting Humanitas, hoopt ook dat iedereen de weg naar de shop weet te vinden en ze op die manier nog meer mensen kunnen helpen. Naast thuiszorg en verpleegzorg doet de stichting namelijk ook veel aan jeugdzorg en buurtwerk. “Veel jongeren die het nodige meemaken krijg je niet zomaar binnen bij een bureau of een loket om mee te praten. We hopen dat zij hier wel naar binnen lopen”, aldus Van Herk. Leidelmeijer: “En dan kan ik mensen tijdens het tatoeëren een goed luisterend oor bieden.” 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.