Ester Gould en Sara Sylbing wonnen maar liefst vijf prijzen met hun documentairereeks 'Schuldig', die een jaar geleden werd uitgezonden. In de reeks zoomen de makers in op de Vogelbuurt in Amsterdam-Noord. Niet alleen de mensen die daar in de problemen zitten krijgen het woord, ook de schuldeisers en mensen die ontruimingen doen werden in beeld gebracht.

'Schuldig' heeft veel impact gehad en de makers zijn nog steeds volop met de serie bezig. Ze worden geregeld uitgenodigd om te praten voor incasso-beambten en activeren mensen om bij de lokale politici aandacht te vragen voor schuldenproblematiek.

Podcast

Afgelopen zaterdag was de eerste aflevering van ‘Schuldig de Podcast’, die gaat over Dennis en de bureaucratie. Dennis is één van de hoofdpersonen uit 'Schuldig'. De eigenaar van een dierenzaak stal de harten van de kijkers. Hanneke Groenteman deed naar aanleiding van de uitzending een ode aan hem in De Wereld Draait Door. Ze riep iedereen op iets te kopen bij Dennis. Sindsdien komen er van heinde en verre klanten naar zijn zaak. En ze blijven, want Dennis is niet alleen een aardige man, maar ook een vakman die alles overheeft voor zijn dieren en klanten.

Na drie jaar research en een jaar nasleep is het voor Ester en Sara tijd om verder te gaan. Documentaire maken is hun vak en met 'Schuldig' hebben ze een probleem aangekaart en ook hard gewerkt aan de oplossing. Nu gaan ze door met nieuwe projecten.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.