Vier opleidingen van hogeschool InHolland zijn volgens de Inspectie van het Onderwijs 'zeer zwak'. De diploma's zijn maar weinig waard. Dat staat in een rapport van de Inspectie. In EenVandaag gaat bestuursvoorzitter van Hogeschool Inholland Doekle Terpstra in debat met de voorzitter van studentenvakbond LSVB Sander Breur.

Bij de onderzochte opleidingen kreeg 39 procent van de afgestudeerden volgens de inspectie de afgelopen jaren onrechtmatig een diploma. Wat moeten leerlingen nu met hun diploma? En wat gebeurt er met de leerlingen die nu nog de opleiding volgen?

Vandaag liet voorzitter Terpstra weten dat de Hogeschool Inholland gaat de 82 afgestudeerden die ten onrechte hun diploma hebben gekregen, een programma aanbieden waardoor hun diploma toch hbo-waardig is. Hij wil het programma samen met het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) gaan ontwikkelen. Hoe het programma eruit gaat zien is nog niet bekend.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.