Jeroen Dijsselbloem biedt één keer per jaar z'n koffertje met de Miljoenennota aan aan de Tweede Kamer. Maar er is nóg een traditie: eens per jaar geeft hij een gastles over Prinsjesdag op een middelbare school.

Dit jaar is dat het Rijswijks Lyceum. De leerlingen van 3 Mavo 1 mochten hem vanochtend álles vragen. Eén van de thema's was 'gelijke kansen in het onderwijs'.

"Alleen dréigen is al schadelijk"

Na afloop van de les haalde hij hard uit naar PVV-leider Geert Wilders en diens verkiezingsprogramma. Hij noemt het programma "stuitend" en voor de leerlingen van het Rijswijks Lyceum "zeer demotiverend". "Voor deze kinderen betekent dat, dat je hen hun toekomst in Nederland ontneemt. Alleen al het dréigen daarmee kan schadelijk zijn." Hij zegt er dan ook "voor te strijden dat het PVV-programma nooit zal worden uitgevoerd."

Vanavond in EenVandaag een verslag van Dijsselbloems gastles in Rijswijk.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.