Defensie plant stille miljardeninvestering voor nieuwe onderzeeërs, dat meldt de Volkskrant vanochtend. Volgens het ministerie van Defensie zouden de boten tenminste 2,5 miljard euro gaan kosten.

Experts zijn bezorgd en schatten de kosten al op vier miljard euro. Defensie-expert Ko Colijn van Clingendael stelt dat de nieuwe onderzeeërs mogelijk meer dan een miljard euro per stuk kunnen gaan kosten.

Tot nu toe is er over de onderzeeërs nauwelijks debat gevoerd. Op 16 maart houdt de Tweede Kamer een hoorzitting over de aanschaf.

Wat vindt u? Moeten we wel of niet investeren in die vier onderzeeërs? Lopen we kans op een nieuw JSF-debacle met alsmaar oplopende kosten of is het juist goed om te investeren in nieuwe technologieën en ons land te profileren als dé onderzee-natie.   

Op Radio EenVandaag kijken we elke dag naar het gesprek van de dag. TrendingVandaag-redacteur Mischa Blok bespreekt de reacties van luisteraars. Wil je ook reageren? Twitter hierover mee met @EenVandaag of laat je reactie achter via onderstaand formulier.