Beweeg! Niet alleen voor het lijf, maar vooral voor het brein. Dat is het credo van neuropsycholoog Erik Scherder. In een jaar tijd heeft hij Nederland voor zich weten te winnen met zijn aanstekelijke manier van vertellen. 

Als vaste gast van De Wereld Draait Door en DWDD University kreeg Scherder de kans om zijn boodschap over het nut van bewegen te verkondigen. Volgens Scherder is beweging essentieel voor het vitaal houden van ons brein. Fanatiek wandelen, lekker fietsen en zelfs kauwen zijn belangrijk om onze bovenkamer ook in de verre toekomst goed te laten functioneren.

In 2014 was Scherder voor het eerst te gast aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk en inmiddels is hij niet meer weg te denken als ‘mediaprofessor.’ EenVandaag sprak met hem over zijn achtergrond, motivatie en ambities.

Deze zomer gaat EenVandaag op bezoek bij mensen die een bewogen jaar achter de rug hebben. Onze verslaggevers gaan op pad met een zak kolen, proviand en stof voor een goed gesprek: de EenVandaag Zomer-BBQ.

Promo Zomer-BBQ

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.