We volgen radio- en tv-presentatrice Pia Dijkstra, die naast haar drukke baan bij de omroep voorzitter is van de Taskforce DeeltijdPlus en op plek 16 staat van de D66-lijst voor de Tweede Kamer. De Taskforce -een initiatief van het kabinet en sociale partners- rondt deze week zijn werkzaamheden af. Het doel van de Taskforce DeeltijdPlus is een aanzet te geven tot cultuurverandering om het vanzelfsprekender te maken dat vrouwen in kleine deeltijdbanen meer uren kunnen gaan werken.

Op een bijeenkomst zal de Taskforce hiervoor aanbevelingen doen. Tevens wordt het eindrapport aangeboden aan bewindslieden en sociale partners.

Ook is EénVandaag erbij als D66 zijn kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni presenteert: Pia staat op nummer zestien van deze lijst, bij de peilingen net genoeg voor een plek in de Kamer. Daarnaast overlegt Pia over een nieuwe reeks uitzendingen van het AVRO-programma "VInger aan de Pols".

Na jaren voor radio gewerkt te hebben, wordt Pia Dijkstra (1954) in 1988 één van de vaste gezichten van het NOS Journaal. Tien jaar geleden stapte ze over naar de AVRO. Ze presenteert daar de zesdelige serie Hoe Bevalt Nederland, Tien Lastige Vragen, Studio 2 (een gezamenlijk programma van de omroepen die op Nederland 2 uitzenden), Vinger aan de Pols en EénVandaag.

De Week van...Pia Dijkstra

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.