Zaterdag spreekt Lodewijk Asscher voor het eerst als lijsttrekker het PvdA-partijcongres toe. Aan hem de taak om de partij vanuit een absoluut dieptepunt in de peilingen naar een florissanter verkiezingsresultaat te leiden. 

Sinds hij wethouder werd in Amsterdam, gold Asscher als een talent dat het later in de landelijke politiek zou gaan maken. Is hij in staat de PvdA er weer bovenop te helpen? En in hoeverre is hij geloofwaardig als prediker van een linkse koers, terwijl hij al vier jaar lang vice-premier van een kabinet met de VVD is?

In EenVandaag de visie van Syp Wynia, politiek commentator van Elsevier, die Asscher al sinds diens opkomst in de Amsterdamse gemeentepolitiek volgt. Verder Paul Ulenbelt, Tweede Kamerlid van de SP, die de afgelopen jaren veel debatten met Asscher uitvocht.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.