Nu het doek voor V&D lijkt te zijn gevallen is de vraag wat zal worden meegetrokken in de ondergang van het warenhuis. Wat gaat bijvoorbeeld gebeuren met de leegstaande panden? 

Met Canadese kapers op de kust lijken de voormalige V&D panden in de grote steden wel een nieuwe bestemming te gaan vinden, maar wat gebeurt er in de kleinere centra? Hoe gaat de lokale middenstand om met het verlies van het vaak beeldbepalende warenhuis?

EenVandaag is in Zeist, waar met het verdwijnen van de V&D de leegstand in het winkelcentrum een nieuw dieptepunt bereikt.

Ook spreken we met een Afghaanse kleermaker. Hij werkte jarenlang als ZZP'er in de V&D in Utrecht en heeft nog een flink geldbedrag van de V&D tegoed. Hij ziet zijn droom, een eigen bedrijfje, als sneeuw voor de zon verdwijnen en staat symbool voor een grote groep leveranciers die een forse financiele strop aan het failissement van V&D over zullen houden. Ook spreken we André Rabel, filiaalmanager van de V&D in Zeist. In de studio reageert oud Hema-topman Ronald van Zetten. 

Bekijk hier wat het vertrek per gemeente betekent:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.