Twee journalisten van EenVandaag zijn vandaag in Amsterdam beroofd van hun camera. Dat gebeurde rond 15.45 uur op de Albert Camuslaan in Amsterdam Zuidoost.

"Het gaat goed met ze, maar ze zijn erg geschrokken en heel erg boos", zegt hoofdredacteur René van Brakel. "Ze waren al de hele dag op pad en waren net klaar met filmen in de Bijlmer. Ineens kwam er een scooter op ze af en werden ze door een man met een pistool bedreigd."

Ongedeerd

De daders, twee mannen, gingen er vervolgens vandoor op de scooter. De verslaggever en cameraman bleven fysiek ongedeerd. Wel zijn ze al het gefilmde materiaal kwijt, net als de camera, die vele duizenden euro's kost.

Of EenVandaag nu extra maatregelen neemt wat betreft de veiligheid, kan Van Brakel niet zeggen. "Daar gaan we het maandag verder over hebben. Maar het is natuurlijk wel verschrikkelijk dat de vrije nieuwsgaring op deze manier zo abrupt wordt belemmerd. Het is in elk geval zeker niet zo dat we niet meer in de Bijlmer gaan filmen als we dat willen."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.