Festivalbezoekers in Den Haag zijn boos. Ze betaalden maar liefst 6 euro voor een flesje water. Veel te veel en onverantwoord, laten ze weten op social media.

Afgelopen zaterdag vond in Den Haag festival The Crave plaats. Festivalgangers konden lekker in het zonnetje genieten van een drankje en een dansje, maar de festivalorganisatie krijgt kritiek dat er te weinig rekening is gehouden met het mooie weer. Als het warm is moet je goed drinken, maar dat kostte de festivalbezoekers afgelopen zaterdag echter een hoop geld. Als je een flesje water wilde afrekenen, kostte dat 4,50 voor het water, plus 1,50 statiegeld.

Geen gratis drinkwater

Een tweet over de prijzen op het festival wordt veel gedeeld. Moeder Hannelore Bruijn vind het vooral vreemd dat drinkwater op het festival niet gewoon gratis was. Ze krijgt veel bijval van anderen, die dit 'onverantwoord' noemen.

Een enkeling merkt op dat xtc-gebruikers al helemaal de dupe zijn. Zij lopen namelijk een verhoogd risico op uitdroging.

Lees ook

Raadsvragen

PvdA-raadslid Janneke Holman heeft in de Haagse gemeenteraad vragen gesteld over de afwezigheid van gratis drinkwater.

Zij vindt dat er eisen voor gratis drinkwater moeten worden opgenomen in de evenementenvergunningen. "Zeker met die tropische temperaturen is het bizar als een festival geen gratis water ter beschikking stelt", zegt Holman bij Radar. "Dat is in Amsterdam al jaren het geval."

info

Rectificatie

In eerste instantie is in dit bericht ten onrechte gemeld dat vorig jaar een bezoeker van hetzelfde festival werd aangehouden met 150.000 XTC-pillen. Dat was onjuist en daarvoor biedt EenVandaag de organisatie excuses aan.

De organisatie zegt verder in een reactie dat 4,50 euro voor een flesje van een halve liter niet uitzonderlijk duur is. De 1,50 euro statiegeld ging na afloop van het festival naar een goed doel. Met de gemeente was afgesproken dat er vanaf een temperatuur van 25 graden gratis water zou worden verstrekt, maar het werd niet warmer dan 22,5 graden.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.