Wat is nieuw in de autowereld? Carlo Brantsen, hoofdredacteur van magazine Carros, brengt ons iedere woensdag op de hoogte.

-Mooie plannen bij Ferrari

In 2021 wil het merk z’n CO2-uitstoot met nog eens 20% omlaag brengen, terwijl die uitstoot in de afgelopen 7 jaar al met 40% terugliep. Tovertrucs: de komst van V8-motoren voorzien van turbo’s en hybride-V12’s.

Grap is dan weer wel dat die motoren hetzelfde of meer vermogen gaan levern. Italiaanse tovenarij.

 

-Sportievelingen van Volvo in productie

Volvo was vroeger vooral oubollig en heeft in landen als Australie nog steeds zo’n imago. Dus Volvo is daar gestart met racerij en heeft daarnaast ultrasportieve versies ontwikkeld, de S60 en V60 Polestar. Van beide bouwen ze dit jaar slechts 750 stuks die ca. 100.000 euro kosten. In vergelijking met Audi’s en soortgenoten erg veel geld, teveel eigenlijk, ondanks de 350 pk en 4WD. Maar wel spectaculair.

 

-We hebben er weer een merk bij in Nederland

Firma Van der Kooi Sportscars opende niet alleen een nieuwe vestiging in Houten voor Lotus, Caterham en Noble, maar maakte ook bekend dat ze ‘Zenos’ gaat verkopen. Een merk van twee Britten die na een carriere bij Caterham en Lotus voor zichzelf zijn begonnen. Een straatlegale tweezitter met 200 pk Ford-motor die slechts 650 kg weegt. Een bloedsnel speeltje dus.

 

-Bijzondere auto van Ford onderweg

Toeristen die de VS bezochten kennen al de Amerikaanse Ford ‘Edge’, een SUV, maar die bleef altijd in Amerika. Nu wordt die auto grondig vernieuwd en gaat Ford ‘m ook in Europa leveren, net als de Mustang.

Bijzonder apparaat, de top als het gaat om Ford SUV’s, en uiteraard voorzien van Europese motoren.

 

-Hollands Glorie

Onze eigenste bandenfabrikant Vredestein, onderdeel van Indiase Apollo groep is flink in de bus aan het blazen met een nieuwe generatie 4-seizoenenband: de Quatrac 5 en een echte winterband: de Snowtrac5. 

 

-Weekend Tip

Italia a Zandvoort, komende zondag, op het Circuit natuurlijk, met alles wat de fans van Italiaanse auto’s en –producten boeit. Nogal wat races ook, want dat hoort bij de producten uit dat land. Rijders zijn onder meer Jos Verstappen en Jan Lammers.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.